Sofia Prva

Sofija Prva je kompjuterska animacija, američko-britansko-špansko-francuske koprodukcije pod okriljem franšize Diznijeve princeze. Glavna zvezda animacije je Sofija, devojčica koja postaje princeza nakon što se njena majka, Miranda, udaje za Kralja Rolanda II iz kraljevstva Enchancia. Njen život se menja i ona mora da se prilagodi svom novom životu princeze. Sofija, pored krune, dobija i polubrata Džejmsa i polusestru Amber koji će joj pomagati da završi Kraljevsku akademiju. U najtežim trenucima, Sofija će naći podršku u svim Diznijevim princezama, njoj će pomoći Pepeljuga, Jasmin, Bel, Aurora, Snežana, Mulan…
Sofija će naučiti kako je lako da izgleda kao princeza, ali da držanje jedne princeze potiče iz njenog srca. Kvaliteti prave princeze dolaze iznutra, a to su dobrota, hrabrost, darežljivost, lojalnost, iskrenost i gracioznost. Iskrenost i opraštanje su najbitnije osobine koje ima prava princeza. Princeza Sofija ima i magične moći uz pomoć amajlije Avalora, koja joj omogućava da razgovara sa životinjama i da se pretvori u sirenu. Ali njena amajlija je ugrožena od strane čarobnjaka Cedrica, koji želi da uz pomoć moći osvoji kraljevstvo Enchancie.
Idejni tvorac ovog crtanog filma je Craig Gerber, režirao ga je Jamie Mitchell, a producirao Jamie Mitchell. Izdao ga je Disney Junior, a prvi put je ekranizovan 18. novembra 2012.

STRANA U PRIPREMI!